Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanı Karakuş: Esnaf, çok zor durumda”

Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Başkanı Karakuş:  Esnaf, çok zor durumda”

Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, ilçedeki esnafın genelde iyi durumda olmadığını belirtti. Erdek esnafının işlerinin yaz aylarında biraz canlandığını, kışın ise çok durgun geçtiğini vurgulayan Karakuş, şu değer

Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, ilçedeki esnafın genelde iyi durumda olmadığını belirtti. Erdek esnafının işlerinin yaz aylarında biraz canlandığını, kışın ise çok durgun geçtiğini vurgulayan Karakuş, şu değerlendirmede bulundu:
“Esnafımız, gerçekten çok zor durumda. Daha önceki dönemde ilçemizde 1600 olan kooperatifimize üye esnafımızın sayısı 657’e düştü. Esnafın zor durumda olmasının en önemli nedenlerinin başlarında, ilçemizde çok sayıda büyük marketlerin bulunması gelmektedir. Çünkü bu marketler, ayakkabıdan, et ve süte kadar her çeşit malzeme ve ürünü satmaktadır. Bu nedenle esnafın ayakta kalması zorlaşmaktadır.”
Kooperatiflerinin, bir önceki yıl olan 1 milyon 100 bin liralık plâsmanının bu yıl 6 milyon liraya yükseldiğine dikkati çeken Karakuş, önceki yıllarda % 100’lere yakın olan kredi takip oranının şu anda % 30.72’ye gerilediğini belirtti.
Son dönemde çok yükselen TEKEL harç ruhsatları nedeniyle küçük büfelerin de kapanma tehlikesi içinde bulunduklarının altını çizen Erdek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, “Bu gidişle korkarım, küçük büfeler de işyerlerine kilit vurmak zorunda kalacaklardır” dedi.
Haber: Ö. Balıkçı-T. Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı